نکات ایمنی در استفاده از چاقوی آشپزخانه

نکات ایمنی استفاده از چاقو شاید در ظاهر امری ساده باشد ، اما گاهی ندانستن حتی یک مورد از آن موجب خسارتهای جبران ناپذیری می شود .

به همین خاطر تیم دس ساز در نظر دارد با ذکر این موارد شما همراهان گرانقدر را آگاه کند.

نکات ایمنی استفاده از چاقو به شرح زیر می باشد:

 

از چاقوی تیز استفاده کنید

هنگامی که از یک چاقوی آشپزخانه کند برای برش استفاده می کنید، باید نیروی بیشتری اعمال کنید. در نتیجه احتمال لیز خوردن چاقو بیشتر است و این خطر آسیب را افزایش می دهد. تیز نگه داشتن چاقوها یکی از ساده ترین راه ها برای ایمن نگه داشتن آنهاست. برای حفظ دقت اولیه تیغه، به سادگی از یک سنگ تیزکننده یا چاقو تیزکننده استفاده کنید. اگر چاقوی شما نیاز به یک لمس بین تیز کردن کامل دارد، سعی کنید از فولاد تیزکننده استفاده کنید.امروزه از هر فروشگاه چاقویی براحتی می توانید ای ابزار را تهیه کنید.

 

چاقوی من چقدر باید تیز باشد؟

برای متعادل کردن تیزی و دوام، بیشتر تیغه های چاقو با زاویه 20 درجه در هر طرف لبه برش طراحی شده اند. اگر متریال تیغه شما از یک فولاد کربن پر  نرم است، ممکن است بخواهید چاقوی خود را تا 15 درجه در هر طرف تیز کنید.چاقویی با زاویه 15 درجه نیاز به تیز کردن مکرر دارد، اما دوام چاقوی شما را افزایش می دهد.. اگر از آلیاژ تیغه از فلز سخت تری مثل استیل است، تیغه خود را در هر طرف 20 درجه نگه دارید یا در صورت لزوم تیغه ای با زاویه بازتر انتخاب کنید.

 

چاقوی مناسب را برای کار انتخاب کنید

انتخاب صحیح چاقو برای کار در دست انجام یکی از اساسی ترین نکات ایمنی چاقو است که متخصصان خدمات غذایی باید بیاموزند. با این حال، به دلیل تنوع گسترده ای از سبک ها، شکل ها و اندازه های کارد و چنگال تجاری، انجام این انتخاب می تواند بسیار زیاد باشد.

 

نحوه انتخاب چاقوی مناسب

نکات-ایمنی-چاقو

هنگام انتخاب چاقوی خود، موارد زیر را باید در نظر بگیرید:

  • اندازه تیغه: چاقویی را انتخاب کنید که متناسب با غذایی باشد که می برید. به عنوان مثال، یک چاقوی خرد کن کوچک برای خرد کردن یک تکه گوشت قطور مفید نخواهد بود، بنابراین به جای آن از یک چاقوی راسته ای استفاده کنید.
  • انعطاف پذیری: برخی کارها به تیغه انعطاف پذیر نیاز دارند، در حالی که برخی دیگر به تیغه ای محکم نیاز دارند. در مورد چاقویی که برای جدا کردن فلس از ماهی انتخاب می کنید در مقایسه با چاقویی که برای برش سیب زمینی نیاز دارید فکر کنید.
  • لبه تیغه: لبه تیغه می تواند کار شما را بسیار آسان یا سخت کند. به عنوان مثال، چاقوهای دندانه دار برای برش دادن مواد غذایی با مراکز حساس عالی هستند، در حالی که تیغه های مسطح برای غذاهای مرطوب مانند پنیر و ماهی قزل آلا مناسب هستند.
  • هرگز از چاقوی خود برای چیزی جز بریدن غذا استفاده نکنید. استفاده از چاقو برای کارهای دیگر نه تنها می تواند ایمنی شما را به خطر بیندازد، بلکه می تواند به چاقوی شما نیز آسیب برساند.

 

تکنیک های صحیح برش را بشناسید

دانستن نحوه صحیح بریدن با چاقو، بخش اساسی ایمنی چاقو است. عدم استفاده از چاقو باعث آسیب دیدگی و آسیب به ابزار آشپزخانه شما می شود. ناگفته نماند، نگه داشتن نادرست چاقو سرعت شما را کاهش می دهد و کیفیت کار شما را کاهش می دهد.

 

نحوه استفاده از چاقو

copyright:webstaurantstore

  1. همیشه هنگام برش مواد از تخته برش استفاده کنید. این به شما این امکان را می دهد که به طور مداوم برش دهید و از سطح کار خود در این فرآیند محافظت کنید.
  2. هنگام برش به موقعیت دست خود توجه کنید. دستی که چاقو را نگه می دارد باید دسته محکمی داشته باشد.
  3. با استفاده از انگشت اشاره گر و شست خود، همانطور که در زیر نشان داده شده است، برای کنترل بیشتر، کناره های تیغه را در نزدیکی دسته بگیرید.
  4. دست دیگر خود را از مسیر تیغه دور نگه دارید. توجه کنید که چگونه این سرآشپز در حالی که گوجه فرنگی را در دست دارد، انگشتان خود را از چاقو دور می کند.
  5. با یک حرکت صاف تیغه خود را پایین بیاورید و از مواد خود عبور دهید. این به شما کمک می کند تا کنترل خود را حفظ کرده و برشی منظم تر ایجاد کنید.

به آنچه می برید توجه کنید

اخرین نکته از سری نکات ایمنی استفاده از چاقو توجه و دقت است.

اگرچه یک آشپزخانه تجاری می تواند مکانی پر هیجان باشد، اما همیشه توجه کامل خود را به کار برش دهید. اگر حواس‌تان پرت است، کاری را که انجام می‌دهید متوقف کنید و قبل از بازگشت به برش، با حواس پرتی مقابله کنید. به این ترتیب، می توانید ایمن بمانید و بهترین عملکرد خود را داشته باشید.

عدم اجرای این اصول ایمنی چاقو می تواند یکی از پرکاربردترین ابزارهای شما را به خطر تبدیل کند.

همیشه اصول اولیه کار با چاقوی آشپزخانه و ایمنی را به خاطر بسپارید و هر زمان که چاقوی جدیدی را وارد مجموعه ابزار خود می کنید، حتماً به کارکنان خود تکنیک های استفاده صحیح را آموزش دهید.

البته تمام موارد ذکر شده در تمام مدلهای چاقو دست ساز و یا مدرن حائظ اهمیت است و رعایت آنها ضرری ندارد.

admin22 وب‌سایت

یک نظر

  • مریم گفت:

    یه آشپز حرفه ای میشناسم که در حال حرکت با سینی در دست و چاقو روی سینی به دیوار اشپزخونه برخورد کرده و چاقو برگشت و انگشتش برید و تاندونش پاره شد

  • دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *