معرفی کامل و جامع چاقو های آشپزخانه

چاقو های آشپزخانه

چگونه ما یک چاقوی خوب انتخاب کنیم

همه ما می دانیم زمانی که چاقو ی آشپزخانه تیز نباشد  آشپزی را دشوار کند.

اما شما با انتخاب بهترین نوع  چاقوی آشپزخانه، می توانید سال ها از خرد کردن و برش آسان لذت ببرید.

برای انتخاب بهترین انواع چاقوها، ما به واسطه  سالها تجربه خود در استفاده از آنها در آشپزخانه و خانه برای طیف گسترده ای از کارها  در کنار شما هستیم تا بهترین انتخاب رو داشته باشید.

در ادامه مقاله همراه باشید تا چند نمونه از مدل های چاقو رو مورد بررسی قرار بدیم.

شما باید در انتخاب چاقو موارد اصلی از جمله وزن، طول، تیزی و دوام را مورد بررسی قرار دهید

تاکه بتوانید یک مجموعه با کیفیت خوب را انتخاب کنید.

مجموعه دس ساز علاوه بر بررسی دقیق هر مجموعه به صورت اختصاصی

یک راهنمای خرید جامع  در اختیار خریدار گذاشته که همه  موارد استفاده از چاقوها و نحوه مراقبت از آنها را توضیح داده و شما با کمک آن انتخاب عالی داشته باشید و مورد انتخابی تا سالها برایتان کارایی داشته باشد.

انواع چاقو های آشپزخانه

بیش از ده ها نوع از چاقوهای آشپزخانه وجود دارد که بعضی از آنها همه کاره هستند و بعضی دیگر برای یک کاربرد خاص کاربری دارند.

15 چاقویی که در ادامه ذکر میکنیم  لیست کاملی از تمام چاقوهایی است که  برای کارهای روزانه آشپزی و آشپزخانه ها مورد استفاده قرار میگیرد.

آنها هسته و مرکز اصلی تمام ست های حرفه ای و خانگی کاردهای آشپزی را تشکیل می دهند.

1.چاقوی سرآشپز

اندازه آن اغلب با توجه به سایز دست های آشپز انتخاب می شود و به دلیل کاربرد گسترده این مدل شما باید در هر مجموعه ست چاقوی آشپزخانه خود آن را داشته باشید.

این چاقو یک نوع چاقوی چند منظوره عالی در آشپزخانه است که شما برای خرد کردن پیاز و کرفس ، خلال کردن گوجه فرنگی یا بادمجان ، خرد کردن جعفری و جدا کردن مواد غدایی از آن استفاده می کنید.

2.چاقوی کاربردی (دم دستی)

چاقوی همه کاره و کاربردی ظاهری شبیه به چاقوی سرآشپز دارد

این چاقو میتوانید برای کارهای سبک در آشپزخانه استفاده کنید کارهایی نظیر پوست کندن پیاز و سیب زمینی و خرد کردن آنها معمولا با چنین چاقوهایی انجام میگیرد که اندازه ی کوچکی دارند.

3. چاقو ی برش

این کارد دارای تیغه نازک و باریک بوده و برای کارهای ظریف مورد استفاده قرار میگیرد . از این نوع چاقو برای پوست کندن میوه و سبزیجات و همچنین بسیار کارهای دیگر میتوانید استفاده کنید.

4.قیچی آشپزخانه

درست است که قیچی از نظر فنی نوعی چاقو نیست، اما می توان از آنها به جای کارد استفاده کرد. قیچی آشپزخانه یک جفت تیغه ضخیم و محکم برای جدا کردن مواد غذایی مختلف است.

از آنها برای خرد کردن گیاهان، تکه کردن مرغ و مصارف نسبتا خاص دیگر میتوانیم استفاده کنیم.

5.چاقوی بیخسی

یک چاقو برای جدا کردن گوشت از استخوان بدون آسیب زدن به لاشه گوشت

و فیله کردن ماهی استفاده می شود. وظیفه ی اصلی چاقو بیخسی با این طراحی تیغه این است که در هنگام سلاخی به نواحی در استخوان حیوان میرسیم که گوشت در آنجا مانده است و نوک تیغه ی چاقوی ما قادر به وارد شدن به آن مکان نیست و باید از این مدل چاقو برای جدا کردن گوشت از استخوان استفاده کنیم این چاقو دارای تیغه باریک با لبه های بسیار تیز است که تیغه به سمت بالا باریکتر میشود.

تیغه ها می توانند انعطاف پذیر، نیمه انعطاف پذیر یا سفت باشند که هرکدام با توجه به نوع گوشت مورد استفاده قرار میگیرند.

6.چاقوی استیک

این مدل چاقوهای کوچک نوک تیزی اند که سر میز برای غذای پخته استفاده می شوند و برای انواع استیک گوشت و مرغ و ماهی عالی هستند.

این کاردها میتوانند دندانه دار ، نیمه دندانه دار یا غیر دندانه دار باشند.

7.چاقوی فیله

ظاهر این چاقو بسیار شبیه به چاقوی بیخسی است اما تفاوت های ظریفی بین این دو وجود دارد. چاقویی با  تیغه نازک و باریک و انعطاف پذیر است.

از چاقوی فیله برای برش زدن نازک ماهی استفاده میکنیم.

8.چاقوی هلالی

دارای تیغه تخصصی نیمه دایره‌ای است که در دو طرف آن دسته ای برای تکان دادن آسان به عقب و جلو قرار دارد.

برای خرد کردن سبزیجات، یا برش دادن پیتزا ساخته شده است.

9.چاقوی سانتوکو

چاقوی سانتوکو یک نسخه ژاپنی از چاقوی سرآشپز میباشد ، که سانتوکو به معنای برش دادن، خرد کردن و خرد کردن گفته شده است.

از نظر ظاهری این کارد کمی کوتاهتر و نازکتر است از چاقوی سرآشپز است .

برای برش دادن نازک سبزیجات انتخاب خوبی است.

و فرورفتگی های کنار تیغه سانتوکو باعث میشود گوشت بدون چسبیدن به تیغه بریده شود.

10. چاقوی نان

چاقویی با تیغه ضخیم و دندانه دار است که محصول را بدون له کردن

و فشار دادن به راحتی اره کرد.

برای برش دادن انواع نان بدون خرد شدن مورد استفاده قرار گیرد.

همچنین از چاقوی نان میتوان برای برش دادن کیک هایی با بافت نرم و اسفنجی استفاده کرد.

11.چاقوی سلاخی یا پوست کنی

کوچکترین چاقوی آشپزخانه بین انواع چاقوهای آشپزخانه میباشد که

از قسمت نوک تیز نبوده و دارای نوک نیم دایره ای شکل میباشد .

برای ذبح کردن حیوانات و جدا کردن پوست از گوشت کاربرد دارد.

12.چاقوی جوجه زن

این سبک از چاقوها دارای تیغه ای بلند هستند. برای پاک کردن مرغ و ماهی ، تهیه کباب برگ و … مورد استفاده قرار میگیرند.

13.ساطور صربستانی

ساطور صربستانی در واقع یک چاقوی چینی است: که پس از مستندی به نام آشپزی در طبیعت مشهور شد. در بعضی از مدل های ساطور صربستانی می توان علاوه بر برش و خرد کردن مواد غذایی ، استخوان هم خرد کرد به همین علت این ساطور ها بسیار محبوب است.ولی در بیشتر این ساطور ها فقط می توانید برش گوشت وکارهایی مشابه را انجام دهید.شما با خرید این ساطور ها هم چاقوی آشپزخانه دارد و هم یک ساطور چینی با تیغه بزرگ  اما ظریف است و برای برش دادن گوشت بدون استخوان استفاده میشود.

14.چاقوی پخت و پز

این مدل چاقو بسیار تیز بوده و یک چاقو برای انجام کارهای ظریف میباشد.

برای پوست کندن میوه و سبزی ، تزئینات و ریزه کاری ها کاربرد دارد.

همچنین بهترین گزینه برای جدا کردن رگ میگو و بریدن چربی های اضافی میباشد.

ست ضروری

در مجموعه چاقو آشپزخانه به دنبال چه چیزی باید باشید؟

برای یک آشپز هیچ چیز ضروری تر از داشتن یک مجموعه چاقو خوب نیست ، حال اینکه گوشت تکه میکنید یا سبزیجات خرد میکنید … شما در هر صورت به یک ابزار تیز برای انجام سریع و منظم کار نیاز دارید.

وقتی به خرید می روید، با ست های  چاقو با سبک های مختلف و قیمت های متنوع روبرو می شوید.

شما باید به دنبال یک مجموعه ست چاقو باشید که شامل چند مورد ضروری است:

-چاقوی سرآشپز

-کارد برش

-چاقو کاربردی

-چاقوی نان دندانه دار

آنچه قبل از خرید چاقو باید بدانید

چاقوی خوب چه ویژگی هایی دارد؟

یک چاقوی خوب باید مانند امتداد دست شما بوده  و طراحی استانداردی داشته باشد.

در یک چاقوی خوب نه دسته و نه تیغه آن نباید فوق العاده سنگین تر از دیگری احساس شوند.

چاقو متناسب با کاربرد شما باشد

بهتر است قبل از اینکه خریدی انجام دهید یا اولین برش و استفاده را در آشپزخانه خود انجام دهید.برش را شبیه سازی کرده و ببینید چاقو چه حسی برای شما ایجاد میکند.

برای ساخت چاقوها بیشتر از چه نوع فلزی استفاده می شود؟

یشترین آلیاژی که در ساخت چاقو استفاده می شود در ایران و صنعت چاقو سازی زنجان

فولاد و استیل است عموما استیل  نیز زیر مجموعه ای از فولاد هست ،

ولی در کشور ما و در بین مردم این دو آلیاژ جدا از هم در نظر گرفته می شود. فولاد و استیل هردو ترکیبی از آهن و کربن هستند که مواد دیگری نیز به آن ترکیب می شود .

تفاوت اساسی فولاد و استیل در میزان وجود کربن در این آلیاژ است .به آلیاژ استیل کروم، نیکل، نیتروژن و مولیبدن اضافه می شود. که سبب می شود تیغه کمی سخت تر شود و در مقابل زنگ زدگی و لک مقاوم باشد .

چرا هنوز چاقوها نیاز به تیز شدن دارند؟

وقتی صحبت از چاقو می شود، یک چیز مهمتر از هر چیز دیگری است و آن تیز بودن آن است. بهترین ، راحت‌ترین و گران‌قیمت‌ترین چاقوی جهان اگر تیغه‌ای تیز نداشته باشد، تقریباً بی‌فایده بوده و مورد استفاده قرار نمیگیرد.

تیز کردن یک چاقو به هیچ عنوان یک عیب نیست.

برای اینکار میتوانید چاقو های خود را به یک سرویس تیزکن بفرستید

و یا می توانید یک مدل پیشخوان بخرید و خودتان این کار را در منزل انجام دهید.

4 قانون کلی برای استفاده از چاقو :

1)از چاقو فقط برای بریدن غذا استفاده کنید .

2)چاقو رو با حالت تیغه رو به پایین حمل کنید .

3)چاقوها را تیز نگه دارید و متناسب با روش نگه داری مناسب آن جنس رفتار کنید .

4)چاقوی در حال سقوط را نگیرید.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *