تفاوت چاقوی راسته ای و سلاخی

چاقوی سلاخی و راسته ای هردو از ابزارهای پرکاربرد در آشپزخانه هستند . با این حال هریک دارای نشانه ها و کاربردهای مخصوص خود هستند که باید قبل از خرید و استفاده به آنها توجه کرد.

برای اگاهی از تفاوت این دو مدل چاقو با هم ، در ابتدا باید تعریف کلی ای از هرکدام بدانیم .

در ادامه تیم دس ساز به توضیح این دو نوع چاقو و بیان تفاوت ها خواهد پرداخت.

 

چاقوی سلاخی

چاقوی سلاخی برای برش گوشت و انواع دیگر مواد غذایی به کار می‌رود.

برای کنترل بهتر برش و کارایی بیشتر، این چاقوها دارای تیغه از جنس فولادی با دو کاربرد هستند. جلوی تیغه بیشترین عرض را دارد و بخش عقبی آن نازک‌تر است.

بدین ترتیب، تیغه چاقوی سلاخی باید برای برش مواد غذایی با توجه به این خصوصیت، با سمت دلخواه بر روی آن‌ها قرار گیرد.

تیغه چاقوی سلاخی بسته به کاربرد ، می‌تواند بین ۱۰ تا ۳۵ سانتی متر باشد. این نوع چاقوها تیغه ای به‌صورت بیضی شکل با ضخامتی نسبتا بزرگ دارند.

تیغه آن‌ها معمولا از جنس ضدزنگ با دنده‌هایی در دو طرف تیغه برای کنترل بهتر است.

 

چاقوی راسته ای

در مقابل چاقوی سلاخی با تیغه کشسان، چاقوی راسته برای برش منظم و دقیق استفاده می‌شود.

تیغه این چاقوها نوک تیز و باریک دارد و برای کاربران حرفه‌ای و دقیق کاربرد دارد. این چاقوها معمولا دارای تیغه بین ۱۰ تا ۳۵ سانتی متر و ضخامتی کمتر از ۲ میلی‌متر هستند.

این چاقوها معمولا برای برش موادی مانند گوشت‌های راسته، سبزیجات، بیشماری از میوه‌ها، یا سایر موارد از قبیل گوشت ، جگر ، نان و انواع مواد غذایی دیگر استفاده می‌شود.

تیغه چاقوی راسته ای معمولا بسیار تیز است. برای حفظ تیغه این چاقوها باید ، بعد از استفاده به دقت شسته تا از ثبات زدوده‌ها و بقایای غذا در تیغه چاقو جلوگیری شود.

 

تفاوت ها

1-تفاوت اصلی بین چاقوی سلاخی و راسته ای، شکل و طول تیغه آنهاست. چاقوی سلاخی تیغه ای بلند و منحنی شکلی شبیه به یک کشتی دارد.

در حالی که چاقوی راسته ای تیغه ای فلت و از سمتی صاف به تیغه انتها می یابد. همچنین چاقوی سلاخی معمولاً طولانی تر و بلندتر از چاقوی راسته ای است.

2-با دقت به طراحی چاقوی سلاخی می بینیم که ، برای کاربردهای خاصی در تهیه گوشت تعبیه شده است. تیغه این نوع چاقوها عموماً ضخیم تر از چاقوی راسته ای است و برای قطعه قطعه کردن قطعات اندک گوشت مفید است.

3-از طرف دیگر، تیغه چاقوی راسته ای دوام بیشتری دارد و از جنسیت بالاتری ساخته شده است.

این نوع چاقوها شاید برای برش کردن قطعات گوشت و خوردنی های بزرگتر مناسب باشند، اما برای کاربری های بزرگتر مفید نیستند.

4-همچنین، به دلیل این که تیغه چاقوی راسته از جنس فولاد ضد زنگ ساخته شده است، می تواند بدون خرابی مدت زمان بیشتری استفاده شود. اما چاقوی سلاخی باید قبل از استفاده تیز و پس از هربار مصرف مجددا تیغه آن را تیز کرد.

 

نتیجه

در نهایت، با توجه به نوع کاری که می خواهید انجام دهید، باید چاقوی مناسبی را انتخاب کنید.

قطعا چاقوی سلاخی و چاقوی راسته ای هر دو ابزارهای بسیار قدرتمند و مفید در آشپزخانه شما خواهند بود.

شما با کلیک برروی این لینک می توانید انواع چاقوی راسته ای و سلاخی دست ساز زنجانی را مشاهده و با بررسی جزئیات و مشخصات هرکدام بهترین محصول را خریداری کنید.

admin22 وب‌سایت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *